Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner med cirka 3 500 anställda och verksamheter i 20 länder. Vi skapar moderna produkter och spännande, energisnåla och miljöanpassade belysningssystem som på ett bra sätt integreras i den miljö där de ska verka. I koncernen ingår starka varumärken som till exempel Fagerhult, Ateljé Lyktan, LTS, Whitecroft Lighting, Designplan Lighting, LED Linear, I-Valo och Arlight. AB Fagerhult är noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs i Stockholm.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en kommunikativ och affärsdriven

Business Area Director

Ett brett utbud av produkter och lösningar erbjuds inom våra tre huvudsakliga produktområden – Indoor, Retail och Outdoor. Uppdelningen av verksamheten per produktområde baseras på skillnader i säljprocessen samt sättet att möta kundernas behov såsom applikationsmiljö, produktkoncept och servicenivå. Retails olika lösningar har en tyngd på den nordiska och tyska marknaden samtidigt som lösningarna också erbjuds globala varumärkens butikskedjor och följer deras internationella expansionstakt.

Retail är Fagerhults näst största segment och står för cirka en tredjedel av omsättningen. Olika lösningar erbjuds för enskilda butikskoncept och för nationella och internationella butikskedjor. De lösningar som erbjuds under Fagerhults eget varumärke vänder sig främst till större butikskedjor med starka varumärken inom mode och dagligvaruhandel men man säljer också till lokala mindre butikskedjor via Fagerhults nätverk av säljbolag runt om i världen.

Tjänsten
Som Business Area Director för Affärsområdet Retail på Fagerhult kommer du att få en nyckelroll i vår globala Retailaffär för Fagerhultvarumärket med ansvar för områdets tillhörande P&L. I din roll ingår att ansvara för det totala kunderbjudandet för Retail inom Fagerhultvarumärket. Du ansvarar för att driva och utveckla försäljningen både till våra Very Large Accounts (VLAs) och till Fagerhults 12 internationella säljbolag.

Du kommer också att ha det strategiska ansvaret för att tillse att vi har rätt produkt- och serviceerbjudande (logistik, förpackningslösningar mm) för att möta kundernas behov, en viktig del av din roll blir att säkerställa att Retailaffären levererar i enlighet med den strategiska planen.

I ditt direkta ledarskapsansvar ingår att leda och organisera de delar av organisationen som arbetar med produktutvecklingen och vårt serviceerbjudande samt att ansvara för vårt VLA team och den centrala Customer Support organisationen.

Du kommer att representera Retail i Fagerhults Belysnings ledningsgrupp och rapportera till VD.

Profil
Vi söker dig som har erfarenhet från att leda försäljning till Retailkunder i ett internationellt sammanhang gärna som medlem i en ledningsgrupp. Det är starkt meriterande om du även har ansvarat för produktledning och produktstrategi. Du har en god förståelse för hela värdekedjan inom Retail, inklusive konsumentledet. Du har också ett intresse för hur man bygger och utvecklar ett starkt varumärke i en internationell marknad.

Vi tror att du är en stark kommunikatör och en mycket god lyssnare och att du ser nätverksbyggande som ett av dina viktigaste verktyg för att nå ett gott resultat. Att du är lösnings- och affärsfokuserad och trivs ute hos kunden, besitter en stark drivkraft och en önskan att ”vinna” och överträffa dina mål i allt du företar dig ser vi som självklart. Du har också dokumenterad erfarenhet av ett framgångsrikt och proaktivt ledarskap där du har visat att du är en duktig coach med förmåga att bygga ett starkt och framgångsrikt lag.

Du har ekonomisk/teknisk högskoleexamen och en mycket god finansiell förståelse. I vår internationella miljö behövs också en mycket god engelska, både i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84 eller Roger Johansson tfn +46 70 881 13 10. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se