Länsförsäkringar Älvsborg är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag i Sverige. Vi ägs av våra kunder, vi är lokala och erbjuder ekonomisk trygghet för privatpersoner, lantbrukare och företag. Bolaget startade som försäkringsbolag 1841 och bedriver numera också bankverksamhet, fastighetsförmedling och en larmcentral. Vi är marknadsledande inom de flesta segment och Länsförsäkringar har landets mest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Bolaget har en framgångsrik utveckling och en stark finansiell ställning.

Vi är idag 315 anställda och verkar i före detta Älvsborgs län med huvudkontor i Vänersborg och lokala kontor på ytterligare åtta orter. Vår vision lyder ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Vill du bli en av oss? Vi söker nu Verkställande direktör.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en erfaren, engagerad och dynamisk ledare som fortsätter driva utvecklingen av ett framgångsrikt bolag in i framtiden

Verkställande Direktör

Uppdraget
Länsförsäkringsgruppens främsta utmaning är att kunna hantera förändringar och omställningar i en allt snabbare takt. Detta måste ske i kombination med långsiktighet, uthållighet och med gruppens kärnvärden som grund. Särskilt viktigt är att bevara den lokala prägeln både i det fysiska och i det digitala kundmötet.

En utmaning som vd blir att utifrån bolagets nuvarande styrkeposition bevara stabiliteten i verksamheten, samtidigt som du tillsammans med dina medarbetare skapar framåtanda och rätt förutsättningar för fortsatt framgång i organisationen.

Vem är du?
Du har en framgångsrik bakgrund som vd eller har haft motsvarande roll med eget resultat- och ledningsansvar. Din bakgrund omfattar erfarenhet från moderna tjänstebaserade företag, i första hand från den finansiella sektorn såsom försäkring och bank med koppling till långsiktig kapitalförvaltning. Eftersom branschens och bolagets verksamhet blir allt mer komplex och styrd av omfattande regelverk ser vi att du har en relevant utbildning.

För att axla rollen som vd för Länsförsäkringar Älvsborg är det viktigt att du har ett stort affärsmässigt kunnande, ett vitaliserande och relationsskapande ledarskap och en prestigelös framtoning. Du är resultatorienterad och ditt ledarskap grundar sig på målbaserad styrning. Du arbetar i nära samverkan med styrelsen. Du delegerar ansvar och gör det möjligt för medarbetarna i organisationen att växa med uppgifterna.

Som person är du samhällsintresserad, analytisk och har god förmåga att strategiskt kunna hantera komplexa sammanhang. Du är kommunikativt skicklig, såväl internt som externt, och har ett genuint intresse för att skapa goda relationer till medarbetare, kunder och samarbetspartners. Du är klar och trygg i din ledarroll och uppfattas som en mogen person med stor integritet. Naturligtvis delar du också Länsförsäkringar Älvsborgs värderingar och lokala värdegrund samt organisationens syn på ledarskap och medarbetarskap. Din kunskap och förståelse för det kundägda samt av vikten av den federativa samverkan är betydelsefull.

Då lokal närvaro är en grundläggande styrka i vår verksamhet ser vi att du bor i vårt geografiska område.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs telefon +46 72 206 20 84 eller Lena Nero telefon +46 70 892 77 75.

Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan görs via Finnveden Executives webbplats http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se