Rottne Industri AB är en av de ledande tillverkarna av moderna skogsmaskiner. Företaget omsätter ca 400 miljoner och har ca 240 anställda vid våra fabriker i Rottne, Lenhovda och Stensele. Nästan hälften av vår produktion går på export till stora delar av Europa, Nordamerika och Ryssland.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Marknads- och försäljningschef

I rollen som marknads- och försäljningschef har Du det övergripande ansvaret för vår marknadsföring och försäljning. Det innebär att du har det direkta ledningsansvaret för åtta medarbetare inom försäljning Norden, försäljning export, teknisk säljsupport, instruktörer och kommunikationsansvarig.

Som marknadschef ingår du i ledningsgruppen och är på så sätt med och ansvarar för företaget strategiska upplägg och ledning. Du har som chef på uppdrag av ledningen ansvaret för styrning och samordning med strategisk planering samt budget-, uppföljnings- och personalansvar för din avdelning. Du ansvarar för avdelningens tillväxt, resultat och utveckling. I det ingår det fulla ansvaret för att avdelningen är effektiv och lönsam.

Din främsta arbetsuppgift är att stödja, vidareutveckla och följa upp våra återförsäljare på de marknader där vi är aktiva samt etablera nya återförsäljare enligt marknadsplanen. Du förväntas årligen besöka återförsäljare samt delta i besök från återförsäljare. Detta för att sammanställa områdets marknadssituation och kundnöjdhet, samt att i samråd införa nya mål för det kommande året. Tillsammans med återförsäljaren besöker du även slutkunder. Vidare ansvarar du för att ”rätt” produkt-, sälj och marknadsinformation sprids till våra återförsäljare för att säkerställa att vår slutkund känner till fördelarna med våra produkter. Du är delaktig i att kontinuerligt förbättra försäljning-/marknadsresultat på nyckeltal inom säkerhet, kvalitet, leverans och ekonomi genom fortsatt arbete med lean. I ditt ansvarsområde finns även att delta i mässor, organisera utbildningar för återförsäljare och håller årliga säljkonferenser.

Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring alt. ingenjörsutbildning. För att lyckas i befattningen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom säljdrivande och varumärkesbyggande marknadsföring. Du har arbetat i en internationell miljö och har kunskap om skog och/eller djupt teknikintresse. Har du dessutom kunskap om skogsmaskiner eller tunga fordon är det meriterande. Det är viktigt att du har erfarenhet av att ha arbetat gentemot återförsäljarledet. Vidare är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska, engelska och tyska.

Företaget är ett familjeägt bolag som drivs med engagemang och passion. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter i ett internationellt och expansivt företag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67 alt. 0370-466 40. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.

Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se