Semcon är ett internationellt teknikföretag som utvecklar produkter baserat på mänskliga behov och beteenden. Genom att alltid utgå från slutanvändaren stärks kundernas konkurrenskraft, eftersom den som vet mest om användarens behov skapar bäst produkter och tydligast nytta för människor. Semcon samarbetar främst med företag inom branscherna fordon, industri, energi och life science. Med över 2000 specialiserade medarbetare finns förmåga att ta hand om hela produktutvecklingscykeln. Från strategi och teknikutveckling till design och produktinformation. Semcon grundades 1980 i Sverige och har kontor på fler än 30 platser i åtta olika länder. År 2016 omsatte koncernen 1,8 miljarder kronor. Läs mer på semcon.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Area Manager - Jönköping

Semcon söker en Area Manager till region Jönköping. En ledare som ska ta affärer och anställda till nya höjder med stort tillväxtfokus. Du kommer att arbeta med talanger som vill arbeta i spännande projekt, utmanas och växa, såväl som grupp och som individer. Du leder verksamheten och driver försäljningsarbetet. Tillsammans med teamet skapar du tjänster som nya och befintliga kunder inom produkt- och produktionsutveckling efterfrågar.

Din roll
Du kommer leda och utveckla kontoret i Jönköping med ca 35 personer. Målet är att bli fler och göra mer affärer. Du har en fallenhet för och vill jobba med helheten: strategi, affärsutveckling, ekonomi och försäljning. För att nå dina mål så kommer du att vara operativ och för att lyckas behöver du coacha dina ledare och medarbetare. En verksamhet med självgående gruppchefer och konsulter gör att du kan prioritera utvecklandet och förvaltningen av strategiskt långsiktiga relationer samt kontakter med regionens företag. Ditt fokus är att utveckla affären. Du ingår i den internationella divisionsledningsgruppen i Semcon ES East där du förväntas att aktivt bidra i affärsutvecklingen av Semcons totala erbjudande inom Engineering Service.

Ledarskapsprofil
På Semcon håller vi ett högt tempo, tar stort eget ansvar och har en stark inre drivkraft att lyckas. Våra medarbetare är starka inom respektive kompetensområde och ställer höga krav på ditt ledarskap som måste vara tydligt och inspirerande med individen och dess utveckling i centrum. Det är viktigt att du delar Semcons värderingar: Trovärdighet, Ansvar och Excellence.

Kompetenser
Krav
• En väldokumenterad framgångsrik ledarerfarenhet inom försäljning,
• Ett relevant affärsnätverk i regionen,
• Erfarenhet av industriell affärsutveckling inom projekt- och tjänsteförsäljning
• En högskoleutbildning

Meriterande
• Erfarenhet av projektaffärer och lösningsbaserade leveranser.
• Branscherfarenhet som uppskattas: Product development, Manufacturing, Production, eller Automotive.

Egenskaper
För att trivas och bidra på ett bra sätt tror vi att du som person är:
• Driven av att skapa lönsamma affärer och en relationsbyggare,
• lösningsinriktad,
• effektiv och strukturerad,
• du hjälper dina medarbetare att lyckas i arbetet,
• prestigelös och framåtdriven.

Semcon erbjuder
På Semcon ses alla medarbetare som talanger, vi vill att våra talanger ska hålla länge, både professionellt och privat! Vi håller vårt sociala klimat högt vilket är en starkt bidragande orsak till en hög trivsel. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan lära känna varandra. Gemenskap och mångfald värderar vi högt.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se