Recticel is an international industrial group specialising in the transformation of polyurethane into innovative products and solutions which contribute to our daily comfort. It develops, produces and commercialises these solutions to offer an extensive range of value-adding industrial and domestic applications through four distinct business lines: Flexible Foams, Bedding, Insulation and Automotive.

Recticel is active in 27 countries and has a workforce of about 7,600 worlwide (including joint ventures). Its consolidated sales turnover reached EUR 1.33 billion in 2016. Recticel is listed on Euronext stock exchange. To learn more: visit http://www.recticel.com.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Business Controller

Tjänsten
Som Business Controller kommer dina huvudansvarsområden vara analys av verksamhet, fortlöpande prognoser, årsplanering, upprätta månadsbokslut samt driva och delta i förbättringsprojekt. Du verkar som ett stöd för verksamhetens beslutsfattare och bidrar som bollplank med analys och uppföljning. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att inkludera:

• Att delta i utvecklingen av affärsplan och säkerställa process och metod för att affärsplanen utgör utgångspunkt för respektive verksamhetsområde och beslutsfattares affärsplanering, budget och aktiviteter.
• Att tillsammans med verksamhetschefer prioritera handlingsplan och aktiviteter samt följa och mäta resultatuppfyllelse.
• Att utveckla metod och process för controllerfunktionen.
• Aktivt delta och stödja chefer i budgetprocessen och dess genomförande.
• Sammanställning av resultatprognoser.

Du ingår i affärsområdet Flexible Foams Management team, rapporterar till koncernens Chefscontroller och har ett nära samarbete med Plant Manager Sweden and Norway och övriga budgetansvariga chefer. Du har personalansvar för en person.

Profil
För att passa i rollen har du grundförståelse för ekonomistyrning. Din drivkraft är att få vara med och påverka ökad lönsamhet genom att bistå verksamheten med väl genomarbetade underlag och analyser som stöd för verksamhetschefer i affärsbesluten. Du har god förmåga att läsa och dra slutsatser ur boksluts- och kassaflödesanalyser, fallenhet för att se samband och konsekvenser från affärs- och produktionsenheter och på ett pedagogiskt sätt presentera detta.

Vidare är du ansvarstagande och strukturerad. Du är bra på att planera ditt arbete för att hålla uppsatta deadlines och få det resultat du eftersträvar. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är drivande och tycker om att ta eget ansvar. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med medarbetare på alla nivåer i organisationen är det även viktigt att du är en utåtriktad person som har lätt för att skapa kontakter.

Vi ser att du är civilekonom eller har annan relevant högskoleutbildning inom ekonomi/teknik kompletterad med relevant yrkeserfarenhet. Du har ett antal års erfarenhet från arbete som Controller i ett tillverkande företag, gärna i liknande bransch och med internationell inriktning. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar Office-paketet mycket väl. Erfarenhet av SAP är meriterande. Eftersom vi ingår i en internationell koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas med rollen och företaget.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se