Blåkläder utvecklar, producerar och säljer arbetskläder, handskar och skor för yrkesmänniskor med höga krav på funktion, kvalitet och design. Vi säljer våra produkter på en internationell marknad via återförsäljare eller via direktavtal med större företag. De senaste tio åren har Blåkläder tredubblat omsättningen. Vi äger idag sex fabriker som producerar 80 % av vårt totala sortiment. Vi har 14 dotterbolag och sammanlagt 3 500 medarbetare. I Svenljunga sker allt utvecklingsarbete, allt från produktutveckling, logistik & lager till marknadsföring. Utöver den svenska marknaden finns vi representerade i Norge, Finland, England, Irland, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland, Schweiz, Italien, Canada, USA, Japan, Estland och Österrike.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en prestigelös och affärsdriven

HR Manager

Blåkläder är ett tillväxtorienterat entreprenörsföretag och det speglas väl i vår kultur och våra värderingar. Vi gillar i grunden att hålla det enkelt, kamratligt, ödmjukt och prestigelöst.

Tjänsten
Som HR-Chef kommer du vara delaktig och drivande i den tillväxtresa Blåkläder är ute på. Du ansvarar för utveckling och implementering av Blåkläders HR-strategi och förväntas aktivt bidra till företagets utveckling. Du ansvarar för att utveckla och implementera viktiga HR-processer och riktlinjer inom alla HR-områden. Du ansvarar för att utveckla och leda arbetet med Blåkläders värderingar, företagskultur och employer branding.

Du har en strategisk övergripande roll, samtidigt som du stödjer chefer på en mer operativ nivå vid bl.a. rekryteringar, förhandlingar, omorganisationer, kompetensutveckling, talent management och gemensamma utvecklingsprogram. Tjänsten innebär också att vara ett stöd till landscheferna utanför Sverige och stödja dem utifrån ett HR-perspektiv att utveckla sina organisationer.

Som HR-Chef rapporterar du till VD och sitter med AB Blåkläders ledningsgrupp. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Svenljunga.

Profil
Du är en driven person som trivs med både strategiska och operativa utmaningar. Du är prestigelös, jordnära och har god förmåga att skapa förtroende hos såväl ledning som anställda.

Vi vill att du har starkt affärsmannaskap och kundfokus, ett tydligt eget ledarskap kombinerat med ett stort personligt ägarskap. Du är en kommunikativ och lösningsorienterad lagspelare med förmåga att samarbeta med alla delar av organisationen. Du har erfarenhet av att hantera olika kompetensområden för ett uppdrag.

Vi tror på prestigelöshet, laganda och ett stort engagemang som framgångsfaktorer i denna roll. För rätt person finns goda möjligheter till att utvecklas tillsammans med företaget.

Utbildningsmässigt har du förmodligen en högskoleutbildning eller annan relevant utbildning kompletterad med väsentlig arbetslivserfarenhet. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi är ett internationellt företag utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84 eller Anne Palmgren tfn +46 707 12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se