Nimbus Group är en av Europas ledande tillverkare av fritidsbåtar. Med ett skandinaviskt synsätt på design och funktion utvecklar vi båtar för dagens och framtidens båtliv. Produkterna präglas av sjövärdighet, funktionalitet och miljömedvetenhet. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärkena Nimbus, Alukin och Paragon Yachts för världsmarknaden. Nimbus huvudkontor är beläget i GKSS hamn i Göteborg. Vi säljer våra båtar till konsument via återförsäljare. Cirka hälften av vår försäljning går genom helägda återförsäljare och hälften via fristående återförsäljare. Omsättningen är beräknad till 500 milj SEK för 2018 och bolaget har 145 anställda.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Nimbus är i en starkt expansiv fas och vi söker nu en

Marknadsdirektör

Som Marknadsdirektör inom Nimbus Group har du det övergripande och operativa ansvaret att utveckla och stärka vår profilering och vårt varumärke på den internationella arenan som representeras av vårt uppbyggda ÅF-nätverk av handelsplatser över hela världen. Du äger även det övergripande ansvaret för vår försäljningsorganisation i nära samarbete med din försäljningschef. Tillsammans med ditt marknads- och försäljningsteam utvecklar du verktyg, stöd och arbetsformer som bidrar till att stärka Nimbus Groups position såväl i Skandinavien som internationellt. Att koordinera vår marknadskommunikation och stärka varumärkesprofileringen kommer att vara centralt för uppdraget.
Exempel på arbetsuppgifter i denna tjänst kan vara:
• Upprätta marknads- och försäljningsplan utifrån Nimbus Groups affärsplanering
• Utveckla och driva en gemensam sammanhållen marknads- och varumärkesprofilering
• Utgöra stöd och marknadsaktiviteter för Nimbus Groups ÅF-nätverk och säkerställa varumärket på våra lokala marknader
• Omvärldsbevakning och omvärldsanalys
• Ansvara för interna och externa kommunikationen i alla kanaler såsom hemsida, medieplattform, intranät, intern-TV, press och media m m
• Driva samtliga marknadsaktiviteter såsom försäljningskampanjer, mässor, kundevents m m och på så sätt utgöra stöd för våra Återförsäljare

Marknadsdirektören rapporterar till CEO och ingår i ledningsgruppen. Uppdraget innebär även ett antal resor varje år.

Den vi söker
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från liknande uppdrag som marknadschef. Gärna erfarenhet från bolag med starkt varumärke och hög kvalitetsmedvetenhet samt med egen design och produktutveckling. Har du dessutom erfarenhet av försäljning via nätverk av distributörer och återförsäljare för en internationell marknad är det ett plus. Du är starkt marknads- och försäljningsinriktad och stimuleras i en arbetssituation som kräver förmåga att pendla mellan strategisk såväl som operativa frågor och uppgifter.

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom marknadsföring och försäljning eller motsvarande relevant utbildning och erfarenhet. Du har också dokumenterat god ledarkompetens och erfarenhet av att framgångsrikt driva en marknads- och säljorganisation. Som ledare är du tydlig och beslutsam men har också en god förmåga att utveckla team och att coacha dina medarbetare.

Dina personliga egenskaper är viktiga eftersom du också är en förebild och representant för verksamheten. Vidare ställs höga krav på din sociala kommunikativa förmåga att föra dig i internationell kontext med våra Återförsäljare såväl som med våra kunder och medarbetare. Som person krävs att du har integritet och samtidigt skicklig att nätverka och att få människor med dig. För uppdraget krävs att du behärskar engelska språket i tal och skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Nimbus kan erbjuda dig
Nimbus kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en bransch där vi agerar på den internationella marknaden för fritidsbåtar. Vill du vara med oss på en stark tillväxtresa där din insats kommer att göra skillnad, då är du välkommen att skicka oss din intresseansökan. Placeringsorten är Göteborg på Nimbus huvudkontor.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se