Fläkt Woods Group är en global marknadsledare inom ventilations- och luftbehandlingssystem med fokus på inomhuskomfort och brandsäkerhet. Vi är cirka 2300 anställda med närvaro och försäljning i 65 länder. Med över 100 år inom industrin så är vi stolta över att utveckla innovativa och energieffektiva produkter och systemlösningar för exempelvis kontor, skolor, sjukhus, hotell, bostäder, offshore, tunnelbanor och liknande miljöer. Fläkt Woods AB, med cirka 850 anställda, har produktion och utveckling i Jönköping och Järna samt säljkontor på 17 platser runt om i Sverige.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en affärsdriven

Finance Director

Som Finance Director har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen inom den svenska verksamheten. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningens arbete med att driva och utveckla bolaget. Du rapporterar till koncernens CFO och ingår i det svenska företagets ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

Som Finance Director ansvarar du för den svenska verksamhetens ekonomiplanering och uppföljning, budget, prognoser, finansförvaltning, ekonomiska utredningar och redovisning. Du förväntas även ha en aktiv roll som övergripande business controller och du kommer därigenom också vara operationellt aktiv i organisationen. Du deltar i många olika processer så som investeringar, kalkyleringar, valutasäkring. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningens arbete med att driva och utveckla bolaget.

Du stöttar den operativa verksamheten genom analyser och uppföljningar. Du är också proaktiv och föreslår förbättringar för att utveckla nyckeltalen i rätt riktning. Till din hjälp har du tre erfarna controllers och en kunnig redovisningsenhet bestående av redovisningschef och 6 medarbetare.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom, med examen från högskola eller universitet, med ett antal års erfarenhet från en liknande position i ett tillverkande företag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag med internationell verksamhet. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i verksamheten, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Du har förmåga att tidigt identifiera problem samt vara lösningsorienterad.

Du är strategisk, framtidsorienterad och med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är strukturerad, resultatinriktad och har en analytisk blick samtidigt som du är lyhörd och har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är prestigelös och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs. Utöver svenska språket behärskar du engelska både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i ett bolag som verkar i en intressant bransch.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs, 072-206 20 84. Då urval sker löpande (med undantag veckorna 29–31) vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se