NIBE – en global koncern med verksamhet och försäljning på fem kontinenter

Från starten i småländska Markaryd för mer än 60 år sedan, har NIBE vuxit till ett internationellt företag med 11 900 anställda med marknadsnärvaro på fem kontinenter. Drivkraften har sedan starten varit en stark kultur av entreprenörskap och en passion för ansvarsfullt företagande. Framgångsfaktorerna har varit långsiktiga investeringar i hållbar produktutveckling och strategiskt riktiga förvärv. Tillsammans har detta åstadkommit en målinriktad och kraftig tillväxt som 2016 genererade en omsättning på drygt 15 miljarder kronor.

NIBE är börsnoterat under namnet NIBE Industrier på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan, sedan 1997, med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Vi söker en aktiv och analytisk

Global Business Controller

NIBE är en global koncern som genom lösningar för inomhusklimat och -komfort samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur. Verksamheten bedrivs inom tre olika affärsområden: NIBE Climate Solutions, NIBE Element och NIBE Stoves – med över 11 000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

NIBE Stoves är ett expansivt och framgångsrikt affärsområde med en omsättning på cirka 2,3 miljarder kr. NIBE Stoves, med Contura som det mest framträdande varumärket i Sverige, är marknadsledande på brasvärmeprodukter i Europa och finns sedan 2016 även i Nordamerika.

NIBE Stoves har sitt huvudkontor i Markaryd där även affärsområdets största och mest moderna produktionsanläggning för braskaminer finns.

Tjänsten
Som Controller för NIBE Stoves ingår du i affärsområdets ledning och har ett helhetsansvar för affärsområdets ekonomifunktioner. Du arbetar självständigt med uppföljningar, analyser, trendberäkningar och ansvarar för månads- och kvartalsbokslut.
Du deltar aktivt vid internationella förvärvsprocesser och medverkar i budget- och prognosarbete för affärsområdet och dess dotterbolag. Täta kontakter och resor till de utländska bolagen i Danmark, Norge, Polen, England och Kanada är en naturlig del i arbetet.
Du är en aktiv ”speaking partner” till affärsområdeschefen och ingår i NIBE Stoves internstyrelse och är styrelsemedlem i en del dotterbolag. Parallellt har du även tät kontakt med såväl NIBE-koncernens ledning som NIBE AB:s ekonomiavdelning och kan vid behov komma att hjälpa till med centrala projekt.

Profil
Vi söker en driven civilekonom med såväl operativ som övergripande bakgrund, gärna från producerande företag. Du har hög integritet och god förmåga att självständigt bolla olika typer av frågor med dotterbolagens högsta ledningar. Vidare är du noggrann, analytisk och stresstålig. Det är en fördel om du har erfarenhet från SAP och FRANGO samt från förvärvsprocesser.

Vi tror på personligt ägarskap, vana att arbeta självständigt och ett stort engagemang som framgångsfaktorer i denna roll. För rätt person finns goda möjligheter till utveckling.

Utbildningsmässigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi kompletterad med några års relevant arbetslivserfarenhet. Du har ändamålsenliga IT-kunskaper och behärskar Office-paketet. Eftersom vi ingår i en internationell koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Driv, passion och ambition värdesätts mer än ett ”tungt” CV eftersom man utvecklas tillsammans med Nibe och det finns möjlighet att växa in i rollen. Bostadsort är inom max en timmes pendling till huvudkontoret i Markaryd.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84 eller Ulrika Danielsson tfn +46 702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se