Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Vi omsätter cirka 25 miljarder SEK. Med cirka 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs! Se mer på http://www.ahlsell.se


SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Affärsområdeschef Gelia Norden

Till Ahlsells affärsområde GDS (Gör-Det-Själv) Norden söker vi en kommersiellt kreativ Affärsområdeschef Gelia.

Gelia är affärsområdet GDS (Gör-Det-Själv) inom Ahlsell. Vi har artiklar inom el- och VVS som passar både för proffs och för konsument. Vi säljer inte direkt till privatpersoner, men våra produkter finns på järn-, bygg-, elfackhandeln, golv-, färg- och kakelbutiker samt i dagligvaruhandeln. Gelia har en nordisk verksamhet och finns i Sverige, Norge och Finland under namnet Gelia och i Danmark saluförs VVS-sortimentet under namnet VVS Trading. Affärsområdet har 130 anställda och omsatte år 2016 ca 654 MSEK. Affärsidén är att vara det naturliga valet, via ledande återförsäljare, där bredd i sortiment och utveckling parallellt med kvalitet och säkerhet skall skapa grunden till en god ekonomi för varje konsument.

Som Affärsområdeschef har du det övergripande ansvaret att driva och utveckla Gelias affär avseende den totala produktportföljen och det totala erbjudandet. Parallellt är du också landschef för Gelia Sverige. Utmaningen som affärsområdeschefen har i detta uppdrag att fortsatt stärka och bredda helhetserbjudanden till återförsäljarna som ger tydliga fördelar för våra konsumenter. Du förväntas upprätta rätt strategier för bearbetning av den nordiska marknaden och utveckla vårt varumärke. En tydlig trend är att gå mot mer egenutvecklade produkter och lösningar vilket ställer ökade krav på samverkan och kompetens i samtliga led. Du arbetar tillsammans med dina landschefer och din svenska ledningsgrupp och rapporterar till koncernchefen för Ahlsell.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis att handla om:
· Affärsutveckling och affärsplanering
· Omvärldsbevakning, analys och identifiering av behov på olika nivåer inom hela distributionsledet
· Utveckling av produktportföljen, bredda erbjudanden, skapa nya koncept, produkter, privat lables och helhetserbjudanden.
· Bearbeta marknaden genom utveckling av relationer i kontaktnätverket inom hela distributionskedjan och med leverantörer.
· Utveckla strategiska samarbeten avseende produkter, sortiment och tjänster.
· Leda, utveckla och stödja dina landschefer i deras lokala affärsstrategiska arbete och säljaktiviteter

Den vi söker har en gedigen erfarenhet och kompetens inom affärsutveckling och försäljning från t ex detalj- och/eller byggvaruhandel eller liknande. Viktigt är att du har erfarenhet från affärsverksamhet med väl utvecklat distributionsnätverk. Då Gelia även tillverkar egna produkter och har en egen produktion med en väl utvecklad logistiklösning är det meriterande om du också har erfarenhet av dessa områden. Du är väl insatt i detaljhandelns och distributionsnätens affärskoncept och dess utmaningar som grund för att formulera nya behov och lösningar i erbjudanden och produkter. Då Gelia opererar på olika marknader i norden är det viktigt att du sätter dig in i de olika marknadernas förutsättningar. Vidare krävs att du bygger upp ett internt nätverk inom Ahlsells koncern. För att lyckas i denna roll tror vi att du har en naturlig fallenhet att utvecklas som profil och representant för Gelias totala erbjudande. Du agerar proaktivt och är en skicklig förtroendeingivande relationsbyggare. Som person är du drivande, resultatinriktad och samtidigt analytisk, strategisk med kreativ förmåga att skapa nya affärskoncept. Av vikt är också att du har avtals- och förhandlingsvana. I rollen som affärsområdeschef är du Gelias lagledare och du arbetar nära dina landschefer på deras marknader för att stödja och driva utveckling av erbjudanden. Vi tror att du i grunden har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Då vi verkar på en internationell spelplan är det viktigt att du har en god förmåga att hantera svenska och engelska språket i tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22 eller Roger Johansson tfn 0708-81 13 10. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se