Stiga grundades 1934 i Tranås, Sverige och har nu mer än 80 års erfarenhet av att förse marknaden med prisvärda och kvalitativa trädgårdsprodukter. I enlighet med sin tradition och det krävande nordiska klimatet har alla Stigas produkter hög kvalitet och prestanda.

Koncernen GGP (Global Garden Products) är en av Europas största tillverkare av trädgårdsprodukter med huvudkontor i Castefranco i norra Italien. Koncernen omsätter ca 500 MEUR och har ca 1 600 anställda runt om i världen. Varumärket Stiga är koncernens prioriterade varumärke och sedan över 80 år ett av Sveriges mest kända varumärken. Övriga varumärken inom koncernen är Alpina, Castelgarden, Mountfield och ATCO.

STIGA AB som är det svenska bolaget har sitt säte i Tranås med fokus på sälj/marknad för Sverige samt den nordiska logistikfunktionen

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Sales Manager

Som Sales Manager för Stiga AB kommer du att ansvara för företagets försäljning av alla Stigas produkter, d.v.s. maskiner och trädgårdsprodukter med hög kvalitet och prestanda, utvecklade för olika typer av konsumentbehov.

Beskrivning av rollen
Rollen är primärt operativ men också med ansvar för strategisk försäljningsutveckling av företagets produkter. Du har ytterst ansvar för att leda och styra försäljningen samt leverera lönsamma resultat. Du har ett antal egna kedjekunder. Du kommer i din roll vara chef över försäljningsavdelningen som består av 9 personer. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är:
- Leda arbetet med att utveckla befintliga säljkanaler samt identifiera nya säljkanaler.
- Planera och följa upp säljaktiviteter tillsammans med VD och Marknadschef.
- Budgetera samt prognostisera försäljningen.
- Delta på interna och internationella konferenser, säljmöten och mässor.
- Aktivt medverka i och driva utvecklingen av arbetsmetoder, processer och ständiga förbättringar.
- Ansvara för ett antal egna kedjekunder.

Din bakgrund och profil
- Du har ett antal års erfarenhet som försäljningschef i ett mindre bolag eller som Key Account Manager och vill utvecklas vidare.
- Du drivs av att göra goda affärer och att nå uppsatta mål och resultat.
- Du trivs i en ledande roll samt har lätt för att motivera och utveckla både kollegor och verksamhet.
- Du behärskar engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet.
- Du har erfarenhet av B2B samt kanalförsäljning/försäljning genom återförsäljare.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se