Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och har samma värdegrund: oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande. Inom våra väggar ryms två världsledande ensembler - Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Genom konserter, direktsändningar och turnéer världen över har vi blivit viktiga ambassadörer för svensk musik och kultur både nationellt och internationellt. Våra ensembler attraherar de främsta dirigenterna och solisterna, som våra nuvarande internationellt väl etablerade chefsdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra. Som en av oss, oavsett om du är musiker, korist eller arbetar i en administrativ funktion, är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust för det nya och kärlek till det klassiska.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Kör- och Orkesterchef

Till Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester söker vi nu en Kör- och Orkesterchef.

Befattningen
Som Kör- och orkesterchef har du ansvar för att internationellt välrenommerade Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester bibehåller, stärker och utvecklar sin förmåga till konstnärliga topprestationer. I din roll organiserar du det stöd som krävs för att våra sångare och musiker skall kunna prestera enligt sin fulla potential och ensemblerna kan leverera enligt sitt uppdrag. Med ditt arbete skapas en långsiktig stabilitet för verksamheten. Det gör du genom att arbeta strukturerat och tydligt med den strategiska planeringen och omsätta den i din dagliga närvaro och ditt genuina intresse för sångares, musikers och övriga medarbetares individuella förutsättningar och behov. Du utvecklar tydlighet i medarbetares ansvar och vilka förväntningar de rimligen kan ställa på varandra för att nå önskat resultat. Kör- och orkesterchefen har personal- och budgetansvar för 32 sångare och 102 musiker. Inom avdelningen finns även två inspicienter och en vaktmästare. I dina arbetsuppgifter ingår såväl administration, planering, rekrytering och schemaläggning, som kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och individ- och grupprelaterade frågor. Du förväntas också bidra i det strategiska och långsiktiga arbetet för Berwaldhallens hela verksamhet. Kör- och orkesterchefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Konserthuschefen.

Ytterligare ansvar i rollen som Kör- och orkesterchef är din representation och delaktighet i externa forum såsom i kontakten med arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och i olika nationella orkesternätverk. Dina externa kontakter är viktiga för oss i perspektiv som omvärldsbevakning, förståelse för och bidrag till branschens utveckling samt även i perspektivet marknadsföring.

Vi söker dig
För att lyckas i detta uppdrag måste du i djupet vara intresserad av människor. Du har förståelse för individer som skall prestera på högsta konstnärliga nivå och som ständigt lever i en process som skall leda till kollektiva topprestationer. Din kommunikativa förmåga i kombination med lyhördhet och förståelse för konstnärliga processer kommer att vara avgörande för hur du lyckas i denna roll. Som ledare är du coachande och samtidigt tydlig med vad som skall uppnås. Vidare måste du vara en god organisatör med förmåga att på ett konstruktivt och effektivt sätt informera, kommunicera och utveckla ett kvalitetsarbete som säkerställer god arbetsmiljö och proaktivt arbetssätt i stödet runt kören och orkestern. Då detta uppdrag spänner mellan långsiktigt strategiskt utvecklingsarbete till en synnerligen detaljrik planering och individnära arbete ställs höga krav på din flexibilitet, förmåga att se helheten och detaljerna samt din förmåga att kommunicera och skapa delaktighet. Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet. Har du genomgått musikutbildning och ledarskapsutbildningar är det meriterande. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av en ledande befattning samt har vana att hantera budget, uppföljning, planering, personalfrågor, fackliga relationer och arbetsmiljöfrågor. Du har goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.

I övrigt söker vi dig med ett brett kontaktnät nationellt och internationellt och med erfarenhet av svenskt musikliv. Du förstår vilka förutsättningar som krävs för konstnärlig utveckling och har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete. Uppdraget som Kör- och orkesterchef för Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester kräver att du sätter dig in och i förstår Sveriges Radios public service-uppdrag.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Sista ansökningsdag är 6 mars. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se