Öhlins utvecklingskontor i Jönköping är en del av Öhlins Racing AB (http://www.ohlins.com), en ledande global leverantör av avancerad fjädringsteknik till fordonsbranschen.
I Jönköping utvecklas CES, en teknik för kontinuerligt ställbara stötdämpare, som idag finns CES i bilar från bl a BMW, Nissan, Renault, Volkswagen och Volvo.
CES är det snabbast växande affärsområdet inom Öhlins och vi satsar nu hårt på utveckling av nästa generations teknik och även mot nya applikationer för sportbilar och motorcyklar.

Öhlins Racing AB har huvudkontor i Upplands Väsby och utöver Jönköpingskontoret finns kontor i Karlstad, Tyskland och Japan samt egna dotterbolag i Thailand och USA. Omsättningen är cirka 900 MSEK och vi är idag cirka 350 medarbetare i koncernen.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Platschef

Öhlins Racing står inför en spännande utveckling och söker nu en platschef för CES utvecklingskontor i Jönköping

Affärsområdet CES har sitt utvecklingskontor i Hovslätt utanför Jönköping. CES är vår ventilteknik för ställbara stötdämparsystem och finns idag i serieproduktion i bilar från bl a BMW, Nissan, Renault, Volkswagen och Volvo. CES kunder är samtliga internationella och i de flesta fall stora stötdämpartillverkare och/eller systemleverantörer inom fordonsbranschen. Marknadsandelen för CES har ökat kraftigt de senaste åren och vi ser fortsatt goda tillväxt- och utvecklingsmöjligheter för denna väletablerade teknik. Vi behöver därför förstärka vår organisation och söker nu en platschef för CES utvecklingskontor i Jönköping.

Som platschef för CES utvecklingskontor i Jönköping kommer du ha det övergripande ansvaret för verksamheten i Jönköping, inklusive produktutveckling och -underhåll, kundprojekt, kvalitetssäkring och vidareutveckling av våra processer och vår lokala organisation. Du rapporterar till Vice President CES, MC OEM & General R&D och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter
· Ansvar för planering och genomförande av produktutveckling och -underhåll inom CES.
· Ansvar för genomförande av industrialiserings- och applikationsprojekt inom CES.
· Ansvar för CES utvecklingsprocesser.
· Budgetansvar för CES utvecklingskontor i Jönköping.
· Ansvar för CES organisation i Jönköping.
· Personalansvar för direkt underställd personal.
· Delta i avdelningens ledningsgruppsarbete.

Bakgrund / erfarenhet / personliga egenskaper
· Gedigen erfarenhet som ledare inom produkt- och applikationsutveckling, projektarbete och process- och organisationsutveckling.
· Erfarenhet från fordonsbranschen är meriterande liksom goda kunskaper inom ISO 9001, ISO/TS 16949, lean, kata och agila utvecklingsmetoder.
· Ett strukturerat och resultatinriktat arbetssätt med god förmåga till strategiskt, långsiktigt tänkande.
· Naturliga ledaregenskaper med god vana av att leda genom andra.
· Hög integritet och god samarbets- och kommunikationsförmåga.
· Teknisk utbildning på minst civilingenjörsnivå inom maskinteknik, hydraulik, mekatronik eller motsvarande.
· Talar och skriver engelska flytande. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tjänsten är placerad vid Öhlins kontor i Hovslätt, Jönköping. I tjänsten ingår en del resor till kunder och leverantörer främst i Europa och Japan, men även andra delar av världen.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84 eller Lena Nero tfn +46 70 892 77 75. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se