BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 100 anställda som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0-3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till 590 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på http://www.babybjorn.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se

Ekonomichef

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för koncernens ekonomiplanering och uppföljning, budget, prognoser, finansförvaltning, ekonomiska utredningar och redovisning och löneadministration. Din uppgift blir att driva och leda ekonomiavdelningen, ansvara för och utveckla ekonomistyrning, uppföljning och redovisning. I ditt team ingår tre medarbetare. Du förväntas även att ha en aktiv roll som business controller och du kommer därigenom också vara operationellt aktiv i organisationen. Du deltar i många olika processer så som investeringar, kalkyleringar, valutasäkring samt ansvarar ut mot våra revisorer. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningens arbete med att driva och utveckla bolaget. Du rapporterar till VD och tjänsten är placerad i Lanna.

Vi söker dig som är strategisk och framtidsorienterad. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete, både inom och utom den egna organisationen. Du är drivande och tycker om att ta ansvar och som person är du noggrann och strukturerad.

I grunden har du en gedigen akademisk ekonomibas. Du har minst 10 års erfarenhet av arbete inom ekonomifunktionen i ett större företag, gärna från en internationell koncern och ett antal år som ekonomichef eller motsvarande. Vårt koncernspråk är engelska varför du bör behärska språket i tal och skrift.

Ditt ledarskap kännetecknas av god samarbetsförmåga, handlingskraft och förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och har lätt att kommunicera med alla de kontakter du utvecklar, såväl internt som externt.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i ett bolag som verkar i en intressant bransch.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Ulrika Danielsson
070-233 81 67
ulrika.danielsson@finnvedenexecutive.se