Eksjö Energi AB är ett helägt kommunalt aktiebolag som ägs av Eksjö kommun. Bolaget bedriver produktion och distribution av fjärrvärme samt ansvarar för renhållningsverksamheten inom Eksjö kommun. Det finns även en avdelning för underhåll och miljö. Sedan årsskiftet 2002/2003 ingår även vatten- och avloppsverksamheten i bolaget liksom gatuavdelningen. Företaget har två dotterbolag, Eksjö Elnät AB och Eksjö Energi ELIT AB. I dessa bolag bedrivs elnätsverksamhet, elförsäljning samt data- och telekommunikation. Koncernen har för närvarande 64 anställda och en omsättning på ca 218 miljoner kronor.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se

Verkställande Direktör

Samverkan över gränserna, god planering, framsynthet och miljömedvetenhet är starka ledstjärnor i vår ambition att göra Eksjö Energi attraktiv för såväl kommunens invånare som näringsliv.

Tjänsten
Som Verkställande Direktör får du det övergripande ansvaret att leda, planera och utveckla Eksjö Energi, som innefattar fjärrvärmeproduktion, alternativ energiproduktion, gata, VA, elförsäljning, infrastruktur IT, avfall och återvinning. Eksjö Energi består av 64 kompetenta medarbetare som under din ledning arbetar för att nå uppsatta mål där bl.a. helhetssyn och uthållighet är hörnstenar i det gemensamma arbetet. Det operativa utförandet sker till stor del med hjälp av externa entreprenörer.

Profil
Vi söker dig med erfarenhet som chef på lägst enhetsnivå. Du har en gedigen teknisk erfarenhet kring våra verksamhetsområden samt gärna en djupare kunskap och erfarenhet från något eller några av de områden som ingår i Eksjö Energis verksamhetsområden. Har du dessutom erfarenhet av fjärrvärmedistribution med teknisk kunskap är detta en merit.

Du tänker strategiskt, med starkt fokus på att leverera resultat. Du har förhandlingsvana och erfarenhet av att arbeta med externa entreprenörer och konsulter samt en god förståelse för den kommunala beslutsprocessen.

Som ledare är du närvarande och coachande och du får människor att växa. Du förstår vikten av att vara lyhörd och att bygga och vidmakthålla goda relationer, såväl internt inom Eksjö Energi, kommunkoncernen som med våra kunder och kommuninvånare.

Du bör dela och leda efter våra värderingar som är: Handlingskraft, Öppenhet och Engagemang.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84 eller Ulrika Danielsson tfn +46 70 233 81 67. Om du finner tjänsten intressant, tveka inte att skicka in en intresseanmälan innehållande CV samt personligt brev. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan eller intresseanmälan snarast. Ansökan och intresseanmälan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Martin Dambergs
072-206 20 84
martin.dambergs@finnvedenexecutive.se