Edsbyn Senab är en av Skandinaviens ledande aktörer när det gäller inredning av kontor och offentlig miljö. Idag lever vi ut vårt nordiska arv med ledande arkitekter och formgivare. Edsbyn Senab levererar möbler med modern nordisk design och funktion till företag och förvaltningar i världsklass. Koncernen bildades 2008 som idag består av Edsbyn med produktion i Hälsingland och Senab med 12 försäljningskontor i Sverige, 9 försäljningskontor i Norge samt en strategisk försäljning i Kina och övriga Asien. Edsbyn Senab koncernen har en omsättning motsvarande totalt 1,4 miljarder SEK och 475 anställda medarbetare.
Läs mer på: http://www.edsbyn.com

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Affärsområdeschef Offentlig Sektor

Edsbyn Senab gör en strategisk satsning på försäljningen mot offentlig sektor och söker nu en Affärsområdeschef Offentlig Sektor.

Som Affärsområdeschef Offentlig Sektor är ditt uppdrag att bygga och organisera vårt försäljningsarbete inriktat på den offentliga sektorn. Målsättningen är att Edsbyn Senab blir en av de absolut ledande aktörerna inom området och att affärsområdet utvecklar spetskompetens inom försäljning för denna sektor. Du skall i uppdraget säkerställa att försäljningsorganisationen har rätt redskap för att nå vision och mål på kort och lång sikt vilket bl a innebär att du sätter den strategiska planen för området samt tillsätter lämplig organisation och resurser. Initialt leder och utvecklar du försäljningsarbetet genom våra säljkontor i hela landet bestående av totalt ca 30 säljare. Då affärsområdet offentlig sektor är en strategisk satsning inom koncernen rapporterar du inledningsvis till en styrgrupp bestående av Koncernchefen för Edsbyn Senab, VD Senab samt Marknadschef Edsbyn kontorsmöbler. Placeringsort, gärna Stockholm.

Följande arbetsområden är exempel på vad som ingår i dina arbetsuppgifter:
· Strategisk och operativ ledning av verksamheten framåt och att säkerställa att vi tar rätt utvecklingssteg, att information om avtal och produkter som är lämpliga för denna typ av affärer finns dokumenterade och kommer ut till Senab och Edsbyns återförsäljare
· Tillse att Edsbyn Senab AB via inköpsfunktion och fabrik får ett fullvärdigt sortiment för kontor, skola och omsorg
· Bearbeta potentiella kunder och etablera Edsbyn Senab AB som en prefererad leverantör av både inredning och servicefunktioner inom offentlig sektor
· Bistå hela företaget med kompetens och stöd i frågor samt försäljningsinsatser mot offentlig sektor
· Göra affärer, hantera ramavtalsavrop och upphandlingar

Den vi söker
Vi söker dig med dokumenterat goda resultat som försäljningsansvarig och med en gedigen erfarenhet av offentlig upphandling. Du har även en relevant högskoleutbildning eller motsvarande alternativ yrkesutveckling i kombination med intern säljutbildning. Då du i detta uppdrag kommer att arbeta i matris och verka i en koordinerande roll ställer det mycket höga krav på din förmåga att nå resultat genom att verka genom andra, i detta fall genom hela vår säljorganisation. Du har en stark inre motor och är resultatfokuserad i kombination med en förmåga att utveckla säljorganisationen så att de känner stöd, engagemang och samtidigt uppfattar tydliga förväntningar på resultat. Har du tidigare erfarenhet av att bygga upp försäljningsorganisation och försäljning av produkter med höga krav på profil och funktion för offentlig sektor är det meriterande. Primärt är det viktigt att du behärskar metodiken, processerna och formalia inom offentligt upphandling och är van i den kommersiella kontakten avseende upphandlingsförfaranden gentemot landsting, kommuner och olika verk för att nämna några områden. För att lyckas i uppdraget är vår uppfattning att du måste verka utifrån i ett affärsmannaskap och se helheten för våra affärer, vara strategisk, driven och resultatinriktad. Din ledarprofil måste vara väl tränad och du har förmåga att på ett naturligt sätt få med dig människor.

Vill du bygga vårt affärsområde för offentlig sektor och utveckla framtidens arbets- och mötesplatser med Edsbyn Senab AB:s möbelkollektioner är du välkommen att visa ditt intresse för detta uppdrag.


I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22 eller Roger Johansson tfn 0708-81 13 10. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!
SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se