SF Marina International AB är en internationell bygg och anläggningskoncern som erbjuder ett komplett utbud av marina relaterade tjänster i hela världen. SF Marina, som startade 1983, har under lång tid byggt upp kunskap och kompetens att erbjuda tjänster som design, tillstånd, tillverkning, installation och drift av marinor. Bolaget tillverkar pontoner och flytande vågbrytare och har sin huvudsakliga tillverkning i Wallhamn, SF Marina Wallhamn AB. Marknadsföring och försäljning sker via dotterbolaget SF Marina System AB, SF Marina Pontona Sverige AB och SF Marina Pontona Norge AS. Koncernen omsatte år 2015 ca 65 milj sek och har 35 anställda. SF Marina har sedan start genomfört över 500 installationer World Wide. Huvudkontoret är placerat till Göteborg. För mer information läs mer på http://www.sfmarina.com.

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se

Verkställande Direktör

Som VD för ett av koncernens fyra dotterbolag har du det övergripande ansvaret att leda och utveckla SF Marina System AB som ett vinstdrivande försäljningsbolag med inriktning på kundanpassade lösningar och produkter till den marina industrin globalt. För detta uppdrag har du fullt ut delegerat P&L-ansvar och arbetar i nära samverkan med koncernchefen tillika din styrelseordförande. ”All business is local” och bolagets affärer bygger på djup kunskap om lokala fenomen och förhållanden för att designa och levererar kvalitetssäkra marinor. Som VD har du ansvaret att på plats utveckla bolagets affärer i nära samarbete med SF Marinas representanter, idag ett trettiotal globala aktörer. Och det är med representanterna du kommer att verka större delen av din tid. Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av att:
· Leda och utveckla din organisation inklusive representanterna med gemensamma mål och med stöd och coachning
· Utveckla affärerna tillsammans med våra representanter, på plats, som idag finns globalt över hela världen
· Samverka med hela koncernen för att säkerställa leverans
· Ta fram en övergripande affärs- och verksamhetsplan tillsammans med styrelsen med årlig budget för de aktiviteter som beslutats att genomföras
· Följa upp tagna orders och säkerställa lönsamheten i projekten
· Förhandla priser, åtaganden, kvalitetsfrågor och upprätta avtal

Idag har du fyra medarbetare i ditt team och rapporterar till ägarna som tillika utgör styrelsen. Placeringsorten är Göteborg och antalet resdagar beräknas i detta uppdrag uppgå till ca 100 dagar.

Den vi söker
Vi söker dig med mycket god erfarenhet av teknisk försäljning och projektstyrd organisation verksam på en internationell arena. Positivt är om du även har erfarenhet från bygg och anläggningsindustrin. Du har drivit ett eget försäljningsområde med nära kontakt och utveckling tillsammans dina kunder samt har du ett par års erfarenhet i ledande roll med personalansvar. I grunden har du en ingenjörsutbildning på högskolan eller universitet samt goda kunskaper i ekonomi.

För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du både har intresse och förståelse för den marina miljön. Som person är du en ”doer och är socialt säker att möta människor i olika miljöer och kulturer. Att utveckla affärer och verka genom andra kräver att du är kommunikativt skicklig, starkt mål och resultatfokuserad, kunnig inom området för våra produkter samt är lösningsorienterad. Du är även erfaren att genomföra förhandlingar och upprätta avtal. Då vi verkar på en internationell arena behärskar du utöver svenska språket även engelska i tal och skrift.

Vill du utvecklas i en tekniskt innovativ miljö och i rollen som försäljningsinriktad VD företräda en av den marina branschens absoluta premiumprodukter och marina tjänster – då är du välkommen att kontakta oss eller skicka in din intresseanmälan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22. Du är välkommen att kontakta oss på Finnveden Executive för frågor under sommaren. Intervjuarbetet påbörjas med start i slutet av augusti. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

SENIOR REKRYTERINGSKONSULT OCH PARTNER
Anne Palmgren
070-712 72 22
anne.palmgren@finnvedenexecutive.se